Afbeelding

Middelbareschoolsentiment #1 – Visjes

Een eerste verhaal in deze serie. Het is mijn bedoeling om geweldige herinneringen op te halen aan mijn tijd op internaat en al de geweldige dingen die ik daar uitspookte met mijn beste vriendjes. Ik ga ze even allemaal een initiaal geven, omdat ze ook het recht hebben om zonder vooroorden hun leven te leiden.

Laat ik jullie voorstellen:
P. Zij is een geweldige vriendin waar ik altijd bij terecht kan. We maakten mooie dingen mee samen.
J. Hij is een vriend die echt geweldige humor heeft, waar ik goed mee kan lachen en die een gave heeft voor awesome zijn.
V. Zij speelt niet vaak een hoofdrol, al is ze meestal wel in de buurt. Ze hoort er hoe dan ook bij, en maakt de verhaaltjes echt af!

En hier gaan we dan!

Op een mooie dag hadden P. en ik niets te doen. We hadden een vrije middag, J. en V. hadden een individuele les. Dus P. en ik liepen wat rond in de buurt van de school. We besloten nog eens langs de dierenwinkel te gaan, waar we al enkele keren waren langsgelopen. Maar deze middag gingen we ook écht naar binnen. Vooraan allemaal dierenbenodigdheden. Achteraan was waar “the real magic happened”. Daar zaten diertjes!

We keken onze ogen uit. Tot we een geniaal plan bedachten. Laten we visjes kopen! En als verassing voor J. nemen we er voor hem ook een mee! Zo gezegd, zo gedaan. Dat we nog een uur Frans en 2 uur koor voor de boeg hadden, daar zaten we niet mee. We zouden wel een oplossing vinden.

Buiten onze 3 visjes kochten we ook wat eten, en uiteraard een bakje. Want natuurlijk hadden we dat niet staan op internaat. Toen we weer op school waren deden we de visjes in hun nieuwe bakje en liepen naar het lokaal waar J. zijn les had. We stuurden hem een smsje met “Hee J., hou je van impulsieve aankopen?” Als antwoord kregen we iets in de aard van “Dat ligt eraan.”
J. kwam buiten van zijn les, gaf ons 1 blik, zei  “losers” en liep weer naar binnen. P. en ik kwamen niet meer bij. Uiteindelijk moest hij wel weer naar buiten komen voor de les Frans.

We liepen naar het lokaal, met onze visjes, en zette het bakje op onze bank. Ik weet niet wat de rest van de klas ervan vond, maar de leerkracht heeft een groot deel van de les besteed aan het praten met ons over “les poisson” en “poison”, van lesgeven kwam niet veel in huis. Heerlijk.
Ook de koorles verliep interessant, met visjes onder onze stoel. Ze hebben het gelukkig wel overleefd. Al zag de leraar er niet zo heel gelukkig uit dat we deze gasten bij hadden.

visjesBlubber, Spot, Bobby en Luchtbel

Na enkele dagen wilde V. ook graag een visje. Geen probleem, tijdens het eerstvolgende vrije uur snelden we naar de winkel om er ook voor haar een uit te kiezen. Ze bleven met z’n allen gezellig op mijn kamer staan, daar kwam het meeste volk en was er altijd wel iemand om ze gezelschap te houden.

De eerste uitdaging kwam eraan: Paasvakantie. Wat nu gedaan? Iedereen kent wel die tabletjes die je aan vissen kan geven om een vakantie te overleven. Zo eentje gooiden we ook bij onze visjes. En we hoorden achteraf dat de poetsvrouw ze ook eten gaf als ze er toevallig was (waarvoor dank!).

Toen de vakantie omwas, merkten we echter iets op. Een van de vissen was verdwenen! Er lag geen vissenlijkje, hij kon niet uit de bak gesprongen zijn, we vonden geen verklaring. P. was verdrietig, het was namelijk Spot, haar visje, die verdwenen was.
Na lang nadenken en veel detectivewerk kwamen we tot een oplossing! Spot was een feeënpeetouder! Hij was verdwenen uit onze bak om een ongelukkig kindje blij te gaan maken! Daar fleurde P. weer van op.

Ondertussen zijn alle visjes helaas overleden, maar we hebben er een hele tijd plezier aan beleefd. Zelfs de zomervakantie hebben ze (miraculeus) overleefd dat jaar!

Ik hoop dat dit eerste verhaaltje jullie heeft kunnen bekoren, velen zullen volgen!

Lieve groetjes,

Aislynn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s