Afbeelding

Big Hero 6

Deze week zag ik als ontspanning na het leren een nieuwe geanimeerde film van Disney: Big Hero 6. De film is ontwikkeld door hetzelfde team dat onder andere “Frozen” heeft ontwikkeld. Dat was voor mij al meteen een heel grote plus om te kijken! Wat supercool aan is aan de film, is dat Marvel eraan heeft meegeholpen. En wat nog cooler is, er zijn een heleboel Japanse invloeden, alsook de animatiestijl doet heel erg denken aan anime.

Door mijn enthousiasme zouden er een aantal spoilers kunnen zitten, mijn excuses hiervoor. Maar een gewaarschuwd man is er twee waard!

4204335-bighero6team

Het verhaal speelt zich af in San Fransokyo. Hiro Hamada is ontzettend slim. Hij was 13 toen hij afstudeerde aan de middelbare school. Nu doet hij niets, behalve met zijn zelfgemaakte robot vechten op illegale “bot-fights”. Zijn broer Tadashi zou willen dat zijn kleine broertje wat nuttigs deed met zijn gigantische brein en net zoals hij naar een nerd-school zou gaan.
Tadashi stelt Hiro voor aan zijn klasgenoten en laat hen de projecten zien waar ze aan werken. Als ook nog blijkt dat de professor die hen onderwijst zijn persoonlijke held Professor Callaghan is, is Hiro enorm onder de indruk en wil niets liever dan ook naar deze school gaan. Om te worden toegelaten moet hij een technologie ontwikkelen en op de jaarlijkse beurs voorstellen. Als de technologie goed genoeg is mag hij zich inschrijven.
Hiro ontwikkeld een geweldige technologie en mag zich inschrijven. Wanneer iedereen het gebouw van de beurs verlaat breekt er een grote brand uit. Alleen Professor Callaghan is nog binnen en Tadashi snelt naar binnen om hem te helpen. Een grote explosie voorspelt het ergste.
Nu Hiro zijn broer verloren heeft, is hij niet meteen in de stemming om te gaan studeren. Als hij zich op een dag per ongeluk pijn doet activeert de uitvinding van Tadashi, Baymax de elektronische verpleger die niets liever wil dan Hiro verzorgen. Hiro wil gewoon met rust gelaten worden, tot hij inziet wat Baymax allemaal kan. Samen ontdekken ze dat iemand zijn technologie heeft gestolen op de beurs om wraak te nemen, en met de vrienden van Tadashi vormen ze zich samen om tot een team van superhelden om deze schurk te stoppen.
Na een aantal obstakels en een paar keer mis speculeren over wie de schurk is, lukt het ze uiteindelijk om hem te pakken en de technologie te vernietigen.

Ik vond deze film enorm leuk om naar te kijken. Hij had een geweldige dosis humor, de nodige emotionele momenten en een leuke boodschap over vriendschap.

Big Hero 6 is een fantastische familiefilm. Hij kan evengoed voor kinderen als voor volwassenen, wat we wel gewoon zijn van Disney. Ondertussen heb ik hem 2 keer gezien, en de tweede keer werd ik evenveel geraakt als de eerste keer. Zelfs op de huilmomentjes hield ik het de tweede keer niet droog. Ik denk dat dat genoeg zegt over hoe erg ik heb genoten en kon meeleven met deze film.

Dat de film een beetje anime-achtig aanvoelde vond ik ook erg fijn, ik ben gek op anime en alles wat Japans is. De elementen die overliepen tussen Amerika en Japan, de vormgeving van de stad San Fransokyo en de subtiele verwijzingen naar superhelden die we allemaal al kennen maakten het echt af.

images
En hoe schattig is Baymax?

Mijn mening? Een echte aanrader, perfecte ontspanning voor iedereen.

Lieve groetjes,

Aislynn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s